Goda nyheter – våra folkvalda i Finspångs kommun lyssnar på sina medborgare!

Ett bättre betyg för en folkvald politiker går inte att få!

Hur hårt partipiskan än må vina och hur mycket lobbying man än får utstå från olika särintressen och framför allt kapitalintressen med alla sina resurser till förfogande så är det till syvende og sist vi som bor här som måste få bestämma hur vi vill att vår framtid ska ska ut. Det ska inte bestämmas i styrelserum på multinationella bolag, utländska pensionsfonder, giriga markägare eller i vår huvudstad, annars kan vi helt släppa det kommunala självbestämmandet och låta ”staten” helt ta över ansvaret – vilket de under inga omständighet vill eller klarar av.

Idag ska alla folkvalda politiker som varit delaktiga i detta första steg till att förverkliga Finpångs kommuns vision om att vara en kommun som människor vill bo i och inte måste bo i verkligen klappa sig själv på axeln. RVVR tackar alla er som precis som vi lägger hundratals timmar ideellt på att försöka påverka och göra vårt samhälle bättre!

Med det sagt så är politik det möjligas konst och RVVR känner en viss oro över vad dessa beslut i framtiden kommer att innebära för oss som bor i eller nära dessa planerade invasiva industriella vindkraftszoner. Vi kommer därför att insistera på deltagande i alla diskussioner/beslut om vindkraft i kommunen som påverkar oss människor, djur och fantastiska natur!

Styrelsen Rättvisa Vindar Vid Regna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *