Holmen återkallar hela sin ansökan gällande Högsjön norr om Finspång och de delar av ansökan för Klintaberget som ligger inom Finspångs kommun.

Beskedet kommer som en stor lättnad för alla som bor i områdena och känt stor oro och osäkerhet inför framtiden.

– Jag är oerhört glad å allas vägnar som bor i de här områdena. Vi riktar ett stort tack till Finspångs kommun som varit tydliga i sitt ställningstagande mot etableringen. De har sagt nej av helt rätt anledningar, med hänsyn till människorna, naturen och utvecklingsmöjligheterna för bygden. Sedan får vi kanske lov att klappa oss själva lite på axeln också inom RVNO, som arbetat intensivt med detta i över 1,5 år och fått gehör inte minst för boendeperspektivet i frågan. Det här var en delseger, nu fortsätter arbetet i Norrköpings kommun, säger Per-Olov Strandberg, ordförande i RVNO.

Observera att detta inte gäller projekt Mörtsjö där SR Energy är exploatör och Brevens Bruk AB, Boo Fideikommiss är markägare. Det vill säga alla vi som bor och lever runt och i kring Regna!

RVVR utgår från att SR Energy, tidigare Stena Renewable AB, kommer att agera på samma sätt och avvakta med sin ansökan tills vindbruksplanen i Finspångs kommun är genomförd enligt all numera uppdaterad ”due diligence” samt är antagen i kommunfullmäktige!

https://sverigesradio.se/artikel/holmen-tar-tillbaka-planer-pa-vindkraft-i-finspang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *